RECEPT

Varför du bör dricka ”Golden Milk”

  1. Golden milk innehåller Gurkmeja som sägs bl.a hämma inflammationer i kroppen
  2. Ingefära är slemlösande vilket är toppen vid förkylning, även bra för matsmältningen sammt innehåller antioxidanter.
  3. Golden milk smörjer och mjukar upp våra leder.
  4. Mandelmjölk är fri från laktos, animaliska produkter och innehåller mindre kolhydrater än vanlig mjölk.

Gurkmejalatte – recept på golden latte

Ingredienser 2 portioner:

2 msk mald gurkmeja

4 dl mandelmjölk/Havremjölk

1 tsk kokosolja

1 stk kanel

1 dl skummad mjölk

Så hör gör du: 10 minuter

  1.  värm upp alla ingredienserna
  2. häll upp mjölkblandningen och toppa med skummad mjölk och kanel.

         _____________________

Gurkmeja latte

Ingredienser 2 portioner:

1 msk Gurkmeja

1 tsk Ingefära

1 tsk kanel

0,5 krm Cayennepeppar

4 dl mandelmjölk/Havremjölk

Kardemumma att toppa med

Så här gör du:

Fördela Gurkmeja latten i 2 koppar och toppa med den skummade mjölken

  1. Pudra över lite kardemumma och servera

 

 

Hälsodrink med Ingefära och Citron,

dricks varm eller kall

Ingredienser 1 liter hälsodrink:

1 bit Ingefära

1 liter vatten

2 pressade citroner

Ca 3 msk ekologisk honung

Skala och hacka Ingefäran, blanda tillsammans med vattnet och låt koka upp. Stäng av värmen och låt svalna innan du blandar i honung och citronsaften. Hållbarhet i kylen 4 dagar.

Rödbets Latte

Ingredienser 2 portioner:

4 cl rödbetsjuice eller 2 tsk rödbetspulver

1 tsk honung

2,5 dl mandelmjölk/kokosmjölk/Havremjölk

Kanel

Så här gör du:

Värm mjölken och honungen i eb kastrull. Blanda rödbetsjuice (pulver) med mjölken och toppa med kanel

Energibollar med Rödbetspulver

Ingredienser:

10 torkaade dadlar

1 dl Skrädmjöl eller havregryn som mixas till mjöl

3 msk kokosolja

½ dl sesamfrön

4 tssk Rödbetspulver

Gör så här:

Använd dig av matberedare eller mixerstav och mixa samma samtliga ingredienser till en fin smet. Forma bollar. Rulla dem om du vill i sesamfrön. förvara dem i kylskåp.

RECEPT GURKMEJA PASTA 0,5 dl

Ingredienser:

Gurkmeja 1 - 2 dl Vatten

5 msk Kokosolja

1,5 msk Nymald Svartpeppar

Blanda Gurkmeja med 1 dl vatten och sjud sakta i 7-8 minuter på svag värme. Rör hela tiden i kastrullen och späd med mer vatten om det behövs. Ta bort kastrullen från plattan och rör i Kokosolja och Svartpepparn. Rör tills det har svalnat och Kokosoljan blandat sig väl i pastan. Hållbarhet: ca 14 dagar i kylskåp. Används med framgång för att bekämpa inkar och används både invärtes och utvärtes.

Senaste kommentaren

05.08 | 15:45

Hej!
Vi har en D-ponny på 13 år som är stel på vänster sida och lägger svansen lite åt vänster.
Har du möjlighet att komma ut och behandla honom?
Mvh, Malin

12.07 | 19:41

Hej ! När kommer du till Alvesta ? Vill boka in en tid till min D ponny

23.05 | 17:05

Hej! Du kommer inte till Östergötland nåt?

20.05 | 14:30

Hei. Er du noen gang i Norge😊🐴?

Dela den här sidan